Hoek Houthandel BV is een onderneming met veel ervaring op het gebied van kwaliteitshout. We leveren verschillende houtsoorten en door het eigen distributiecentrum is een snelle levering gegarandeerd. Het bedrijf is al drie generaties overgegaan van vader op zoon. Bij hoek koopt u Europees hardhout met de beste kwaliteit.

Hoek houthandel voor een goede service

Met dank aan een eigen distributiecentrum beschikt Hoek Houthandel over een grote voorraad hardhout. Dit zorgt er niet alleen voor dat we grote hoeveelheden kunnen leveren, maar ook dat u verzekerd bent van een snelle levering. Daarnaast kunnen we het hardhout zonder problemen voor u op maat maken. In onze werkplaats zagen we het hout op de juiste lengte of breedte.

Europees hardhout

Beter voor het milieu

Het verschepen van hout uit landen over de hele wereld, levert meer CO2 uitstoot op. Dit is schadelijk voor het milieu. Kwaliteit hardhout is gelukkig niet alleen te vinden in de tropen, maar ook gewoon in Europa. Het importeren van hardhout uit Europa kost het transport minder energie. Kies daarom voor Europees hardhout in plaats van tropisch hardhout.

Wat is Europees hardhout?

Naast het feit dat Europees hardhout importeren beter is voor het milieu, is het hout ook van betere kwaliteit. Je herkent het hardhout aan de lichte, houden kleur met rechte nerven en een ongelijke structuur. Dit hardhout komt voornamelijk van de volgende boomsoorten: beuk, es eik, kastanje en robinia. Het hout van deze bomen is goed bestand tegen vocht. Vaak worden deze bomen speciaal geplant om na een tijd te kappen. Hierdoor gaat er geen onnodig bosgebied verloren, waardoor de dieren hun huis niet verliezen.

Hardhout bestellen

Bekijk ons hele assortiment!

Vurenhout

Onbehandeld en behandeld in vele kopmaten.

Hardhout

Onbehandeld in diverse lengtes en kopmaten.

Multiplex

Voor al uw interieur en exterieur.

Afbouw

Voor de perfecte basis en afwerking.

Kunststof gevelbekleding

Keralit is gevelbekleding van de beste kwaliteit.